фото: , УикипедияПрезидентът на Беларус Александър Лукашенко трябва да насрочи повторни

...
фото: , УикипедияПрезидентът на Беларус Александър Лукашенко трябва да насрочи повторни
Коментари Харесай

Зеленски: Ако бях на мястото на Лукашенко, бих провел повторни избори

фото: , Уикипедия

" Президентът на Беларус Александър Лукашенко би трябвало да насрочи повторни избори и да разреши на поканените външни наблюдаващите да успокоят протестиращите ”, съобщи украинският президент Владимир Зеленски в изявление за телевизионния канал " Евронюз “.

Според Зеленски, в случай че той е на мястото на Лукашенко, " несъмнено “ ще организира втори избор  след месец и ще предложения задгранични наблюдаващи.

“Нека си представим, че съм убеден в себе си, убеден в хората, които гласоподават за мен. Как мога да успокоя всички? Определено бих споделил: ” След месец ще има нов избор. И ще се кандидатирам за тези нови избори. Всички, които желаят балотаж – дано да заповядат “, сподели Зеленски.

“Или ще завоюва Лукашенко, или някой различен. Но всички ще се успокоят, няма да има кръв, по този начин изборите биха били почтени и ще влязат в историята ”, добави украинският президент, представен от БГНЕС.

Масов митинг на опозицията стартира в Беларус на 9 август, след президентските избори, които Лукашенко завоюва за шести път - според ЦИК той е получил 80,1% от гласовете. Опозицията счита, че Светлана Тихановска е спечелила изборите, а не Лукашенко. / 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР